Περιοδικό ΑΠΙΚΟ (Λογοτεχνία, Τέχνη, Εκπαίδευση) Περιμένουμε τα σχόλιά σας, τις παρατηρήσεις σας, τα δικά σας κείμενα στο mail:mentznik1@hotmail.com .

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Το θέμα του 4ου τεύχους του περιοδικού μας


ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ!!

Η διασπορά, ο εποικισμός, ο αποικισμός και η αναζήτηση περιέχονται στο ταξίδι και είναι συστατικά του ελληνικού πολιτισμού. Κείμενα κλασσικά και μη, αφιέρωσαν χιλιάδες σελίδων για τα ταξίδια. Ταξίδια προς τα έξω και προς τα μέσα . Tο ταξίδι είναι συχνά η κινητήρια δύναμη της αφήγησης και ένας οδυνηρά περιπετειώδης δρόμος που οδηγεί στην αυτογνωσία
Άλλοι τα αντιπαθούν, όπως  ο Άλντους Χάξλεϊ, που έτρεφε βαθύτατη δυσπιστία για τη μόδα του τουρισμού και τη φυλή των σύγχρονων ταξιδιωτών. «Ένας άνθρωπος μπορεί να περάσει όλη του τη ζωή σε τρένα και εστιατόρια και στο τέλος να μην ξέρει τίποτε για την ανθρωπότητα. Για να γνωρίζει κάποιος, πρέπει να είναι ταυτοχρόνως θεατής και ηθοποιός»
Έτσι, το ταξίδι για τον συγγραφέα δεν είναι ένα μέσον να δει στις πόλεις και στους ανθρώπους μορφώματα της κουλτούρας ή μνημεία του πολιτισμού, αλλά να ανακαλύψει εκεί τις προβολές των καταγωγικών του εμπειριών και των βιωμάτων του.
Ο συγγραφέας δεν αναζητεί πλέον το Άγιο Δισκοπότηρο, το Χρυσόμαλλο δέρας, τη βασίλισσα του Σαβά, ή τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά τις πηγές της Ιστορίας, μια πάντοτε νέα και πάντα μυθική πατρίδα.
Σε τούτα τα ταξίδια λοιπόν θα είναι αφιερωμένο το 4ο Τεύχος του Περιοδικού μας. Περιμένουμε τα κείμενά σας έως 1.000 λέξεις, με ένα μικρό περιεκτικό βιογραφικό σας και μια φωτογραφία σας, στο 
ΝΕΟ ΜΑΣ EMAIL: apikoperiodiko@yahoo.com, έως τις 30 Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου